valagro másolata

Mulțumită celor 30 de ani de funcționare, și activității continue de cercetare și dezvoltare, societatea italiană Valagro este, și la momentul actual, lider al pieței de producție de biostimulatori. În perioada de față biostimulatoarele, preparatele cu microelemente și îngrășămintele foliare NPK ale societății Valagro, sunt utilizate cu mare satisfacție în peste 80 de țări.

Valagro este, la nivel mondial, pe primul loc în producția de biostimulatoare, pe al treilea loc privind producția de îngrășăminte foliare cu microelemente, iar în cazul îngrășămintelor foliare NPK, se situează pe al patrulea loc mondial.

Ce sunt biostimulatoarele?

Biostimulatoarele sunt dificil de clasat în cadrul abordării tradiționale ale culturilor agricole. Dacă am dori să cuprindem substanțele de acest tip în grupe, atunci ar putea fi categorisite între substanțe nutritive și cele fitosanitare, acestea necesitând o autorizare specială. Numeroase produse, diferite unele de altele, aparțin clasei de biostimulatoare.

Dar calitatea de biostimulator al unei substanțe nu este dată de componentele acesteia, ci de efectul pe care îl are asupra plantelor.

„Biostimulatoarele vegetale sunt acele produse, care, în urma utilizării lor, procesele fiziologice, desfășurate în mod normal în plante ori în vecinătatea rădăcinilor acestora, se intensifică, se îmbunătățește asimilarea substanțelor nutritive și indicii de folosință, crește toleranța față de factorii de stres abiotici, crește calitatea producției, indiferent de conținutul de substanțe nutritive din produse.” (Giuseppe Natale, directorul general al Valagro)

Deci, în cazul în care un preparat conține, pe lângă o cantitate de extract vegetal, și un pic de substanță activă NPK, încă nu se poate numi biostimulator.

valagro másolata

GenChip

Societatea Valagro a introdus, în cadrul dezvoltării produselor proprii, pentru prima dată, la nivel mondial, tehnologia GenChip, care a făcut posibilă ca eficiența biostimulatoarelor să fie examinată la nivel de gene, de grupuri genetice. Dezvoltarea plantelor (de ex. formarea rădăcinilor, creșterea fructelor, dezvoltarea vegetativă), precum şi reacțiile de răspuns la factorii de stres, sunt reglementate de anumite grupuri de gene speciale.

Tehnologia GenChip face posibilă măsurarea efectelor biostimulatoarelor asupra activității anumitor grupuri de gene, astfel eficiența acestor produse poate fi demonstrată în mod exact.

Pe lângă tehnologia GenChip, societatea a introdus încă o metodă inovativă de dezvoltare a produselor: metoda de examinare Phenomic Approach, care se bazează pe un sistem imagistic tridimensional. Esența acestei metode constă în examinarea, cu ajutorul luminii, având trei valori diferite de lungime de undă, a unor plante crescute într-un mediu randomizat, fără nici o acțiune umană. Datele astfel obținute sunt evaluate, obținându-se o imagina clară despre efectele pozitive ale anumitor produse, avute asupra dezvoltării plantelor (activitatea fotosintetică, formarea rădăcinilor, dezvoltare vegetativă, etc.).

Pe lângă aceste două metode complementare, experiența acumulată în cei peste 30 de ani de activitate a societății Valagro reprezintă o garanție pentru producători, privind eficiența produselor Valagro.

Garanția dezvoltării produselor este: GeaPower

GeaPower reprezintă un proces unic de dezvoltare de produse, conceput de Valagro, care cuprinde experiența a peste 70 de ani de cunoștințe de fiziologie vegetală. Acest sistem împletește cele mai moderne tehnologii din zilele noastre, pentru a prezenta producătorilor desfășurarea genetică a proceselor fiziologice ale plantelor.